October 22, 2020

Het tariefverschil in de vennootschapsbelasting tussen de eerste en tweede schijf wordt steeds groter. Dit maakt het aantrekkelijk om uw winsten te verdelen over meerdere vennootschappen. Daarmee kan meerdere keren gebruik worden gemaakt van de tariefsopstap.

Het b...

September 4, 2020

De huidige economie heeft het als gevolg van het corona-crisis zwaar te verduren. Ook u als bedrijf (met werknemers) / ZZP’er merkt dat. Het kabinet heeft ter ondersteuning economische maatregelen getroffen in de vorm van een noodpakket. Eén van die maatregelen betreft...

Produceert en/of levert u mondkapjes? Normaal moet u hierover 21% btw berekenen. Vanaf 25 mei 2020 wordt dit 0%.

Vanaf 25 mei tot in ieder geval 1 september bedraagt de btw op mondkapjes 0%. Dit geldt voor alle typen mondkapjes (medisch en niet-medisch) en voor alle ver...

Lijdt u als ondernemer in de sierteelt- en voedingstuinbouw of fritesaardappelsector nu of in de komende maanden omzetverlies als gevolg van de coronacrisis? Beoordeel dan of u een beroep kunt doen op de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19.

Van...

Lijdt u als werkgever nu of in de komende maanden omzetverlies als gevolg van de coronacrisis? Beoordeel dan of u een beroep kunt doen op de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW).

Vanaf 6 april 2020 tot en met 31 mei 2020 kunt u bij...

De huidige economie heeft het als gevolg van het corona-crisis zwaar te verduren. Ook u als bedrijf (met werknemers) / ZZP’er merkt dat. Het kabinet heeft ter ondersteuning economische maatregelen aangekondigd in de vorm van een noodpakket voor de komende drie maanden...

Wordt u, ondernemer, getroffen door de coronamaatregelen? Onderzoek dan of u in aanmerking komt voor de eenmalige tegemoetkoming van € 4.000, de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Ondernemers uit bepaalde sectoren kunnen vanaf vrijdag 27 maart 2020 d...

September 13, 2019

Heeft u nog geen beslissing genomen over het pensioen in eigen beheer? Denk dan nog eens na over de mogelijkheden van afkoop en omzetting in een oudedagsverplichting. Deze opties zijn namelijk alleen nog in 2019 toepasbaar.

Het afkopen van uw pensioen in eigen beheer ka...

Heeft u btw in aftrek gebracht bij de aanschaf van zonnepanelen of gaat u dat nog doen? Dan hoeft u meestal daarna geen btw-aangiften meer te doen. Mogelijk moet u vanaf 2020 wel een deel van de btw op de aanschafkosten terugbetalen.

Vanaf 2020 wijzigt de kleine onderne...

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen of heeft u deze recent aangeschaft? En wilt u een herinvesteringsreserve (HIR) afboeken op de aanschaffingskosten van deze zonnepanelen? Dan is dat alleen onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Een rechtbank oordeelde dat ee...

Please reload

Our Recent Posts

Betaal minder vennootschapsbelasting door het oprichten van verschillende bv’s

October 22, 2020

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo 1, 2 én 3)

September 4, 2020

Vanaf 25 mei 2020 geen btw meer op mondkapjes

May 14, 2020

1/1
Please reload

Tags

Please reload

0229 31 30 36

©2018 by STER | Alle rechten voorbehouden

De Factorij 33
1689 AK Zwaag
Nederland