top of page

Voorkom fiscale gevolgen van wetsvoorstel voor open CV en OFGR (familiefonds)

Bent u deelnemer in een open CV of een open fonds voor gemene rekening (familiefonds). Dan kan een conceptwetsvoorstel met beoogde inwerkingtreding per 1 januari 2022 groot fiscaal nadeel voor u tot gevolg hebben.


Het conceptwetsvoorstel Wet kwalificatiebeleid rechtsvormen heeft tot doel de fiscale behandeling van de open C.V. en het open fonds voor gemene rekening (OFGR) (familiefonds) per 1 januari 2022 te wijzigen. Dat kan betekenen dat de open C.V. of het open fonds voor gemene rekening niet meer onder de vennootschapsbelasting valt. Dan is mogelijk inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting verschuldigd en voldoet de opzet mogelijk niet meer aan uw oorspronkelijke bedoeling van box-hoppen en/of anonimisering van vermogen.


Er zijn mogelijkheden om het fiscale nadeel te vermijden of beperken. Hoewel het wetsvoorstel een beoogde ingangsdatum heeft van 1 januari 2022 is het goed om nu al in kaart te brengen hoe u daarop het beste kunt inspelen. Naar verwachting zal, nadat het wetsvoorstel wordt aangenomen slechts beperkte tijd zijn om de benodigde wijzigingen te realiseren.


Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229-313036.

bottom of page