top of page

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo) via gemeenten

De huidige economie heeft het als gevolg van het corona-crisis zwaar te verduren. Ook u als bedrijf (met werknemers) / ZZP’er merkt dat. Het kabinet heeft ter ondersteuning economische maatregelen aangekondigd in de vorm van een noodpakket voor de komende drie maanden en indien nodig, langer.

Onlangs is de Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo) in het staatsblad gepubliceerd. Deze regeling, die al eerder bekend was gemaakt, ondersteunt zelfstandige ondernemers met inkomensondersteuning en bedrijfskrediet, zodat zij een betere kans hebben om hun bedrijf voort te zetten.

De regeling loopt via de gemeente en is verder uitgebreid. Ook een zelfstandige die in Nederland woont met een bedrijf in een andere EU-lidstaat kan bijstand krijgen voor levensonderhoud op grond van de Tozo.

De zelfstandige die in een andere EU-lidstaat woont en een bedrijf in Nederland heeft, kan bijstand ter voorziening in de behoefte aan bedrijfskapitaal krijgen. Ditzelfde geldt voor de zelfstandige ondernemer met de AOW-gerechtigde leeftijd. Verder wordt geregeld dat voor de berekening van de Tozo-uitkering alleen inkomen in aanmerking wordt genomen dat betrekking heeft op de periode waarover de Tozo wordt aangevraagd.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag.

U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 313036.


bottom of page