top of page

Voorkom dat u meerdere keren het een gebruikelijk loon in aanmerking moet nemen

Werkt u voor meerdere BV's waarin u (middellijk) een aanmerkelijk belang heeft? Dan loopt u het risico dat u meerdere keren een gebruikelijk loon in aanmerking moet nemen. U kunt dit voorkomen door uw de geldstromen goed te structureren en uw afspraken over de beloningsstructuur schriftelijk vast te leggen.

Indien u werkzaamheden verricht voor meerdere BV's waarin u een aanmerkelijk belang heeft dient u in beginsel bij elke vennootschap BV een gebruikelijk loon (over het algemeen minimaal € 45.000 per BV) in aanmerking te nemen.

Een DGA die werkzaamheden had verricht voor zijn BV en voor zijn middelijk gehouden BV's (lees: deelnemingen) moest volgens Het Hof Arnhem-Leeuwarden voor zowel zijn Holding als de 8 verschillende BV’s een gebruikelijk loon van (toen) € 40.000 in aanmerking nemen. De Hoge Raad liet de uitspraak in stand (voor collega's: op basis van artikel 81 RO).

Om dit te voorkomen bestaat er de zogenaamde doorbetaaldloonregeling. Als u voldoet aan de voorwaarde en op de juiste wijze gebruik maakt van deze regeling, kunt u uw beloningsstructuur fiscaal optimaliseren.

Laat daarom beoordelen of uw beloningsstructuur fiscaal optimaal is ingericht en dat de geldstromen op de juiste wijze worden vormgegeven.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 313036.


bottom of page