top of page

Kleine-ondernemersregeling btw nieuwe stijl

Als u ondernemer voor de btw bent, moet u waarschijnlijk iedere maand/kwartaal btw-aangifte doen. Heeft u een beperkte omzet? Dan kunnen bepaalde ondernemers de kleine-ondernemersregeling (KOR) toepassen. Deze regeling wijzigt van opzet. Vanaf 2020 kunnen alle ondernemers met beperkte omzet (tot en met € 20.000) kiezen voor een vrijstelling van (de meeste) btw-verplichtingen. De nieuwe KOR wordt daarom voor een ruimere doelgroep toegankelijk.

De wetgever wil de btw-regels vereenvoudigen en aan EU-recht aanpassen. U kunt straks kiezen of u de nieuwe regeling wilt toepassen of de normale btw-regels wilt volgen. De nieuwe regeling biedt financiële en administratieve voordelen, zoals geen btw-afdracht, geen btw-aangiften en slechts beperkte administratieplicht. De regeling pakt echter niet altijd voordelig uit. Het is dan ook verstandig om na te gaan of u in aanmerking komt voor de regeling en of deze voordelig voor u is. Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 313036.


bottom of page