top of page

Aftrek monumentenpanden op de schop

Past u de fiscale aftrek voor het onderhoud van monumentenpanden toe? Deze verdwijnt waarschijnlijk per 1 januari 2019. Daarvoor in de plaats komt een subsidieregeling. Het is verstandig hier nu al op in te spelen, want de kosten waarvoor u subsidie kunt krijgen worden beperkt.

Vanaf 1 januari 2019 ontvangt u maximaal 35% subsidie op de instandhoudingskosten. Per die datum kunt u geen vergoeding meer claimen voor kosten die met de woonfunctie te maken hebben. Het kan dus verstandig zijn om kosten voor sanitair, verwarmingsinstallaties, elektrische installaties en dergelijke nog dit jaar te maken.

Beoordeel voor de instandhoudingskosten of hiervoor de fiscale aftrek of de subsidie voordeliger is. In dat laatste geval is het verstandig deze kostenpost uit te stellen tot na de invoering van de subsidieregeling.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 31 30 36.


bottom of page