Hypotheekrente toch aftrekbaar ondanks gebrek aan bewijsmateriaal

September 17, 2018

De hypotheekrente van uw eigen woning is aftrekbaar als deze ook echt is toe te rekenen aan uw eigen woning. Als de Belastingdienst hierom vraagt, moet u dit met schriftelijk bewijsmateriaal laten zien. De Belastingdienst kan ook jaren na bijvoorbeeld een verbouwing nog om dit bewijsmateriaal vragen om de aftrek van het huidige jaar te beoordelen. Door een rechterlijke uitspraak lijkt de periode waarin de Belastingdienst nog vragen mag stellen begrensd.
 

 Beoordeel daarom of de Belastingdienst terecht vragen over uw hypotheekrente stelt. Beschikt u (nog) over het schriftelijk bewijsmateriaal waarmee u de vragen kunt beantwoorden? Beantwoord dan de vragen van de Belastingdienst. Is dit schriftelijk bewijsmateriaal verloren gegaan of acht de Belastingdienst het bewijsmateriaal onvoldoende? Dan kunt u misschien met een beroep op de gerechtelijke uitspraak uw hypotheekrente alsnog veilig stellen. Volgens de rechter mag de Belastingdienst namelijk geen vragen meer stellen als de navorderingstermijn (5 jaar) van het jaar waarin de hypotheek is afgesloten/voor het eerst aftrekbaar was, inmiddels is verstreken. De aftrek hypotheekrente blijft dan in stand.

 

Houd er wel rekening mee dat de Hoge Raad nog een eindoordeel moet geven en hier mogelijk anders over denkt.


Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 31 30 36.

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Betaal minder vennootschapsbelasting door het oprichten van verschillende bv’s

October 22, 2020

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo 1, 2 én 3)

September 4, 2020

Vanaf 25 mei 2020 geen btw meer op mondkapjes

May 14, 2020

1/1
Please reload

Tags

Please reload

0229 31 30 36

©2018 by STER | Alle rechten voorbehouden

De Factorij 33
1689 AK Zwaag
Nederland