Beperk risico dat de Belastingdienst uw zzp'er toch als werknemer aanmerkt

 
Bij werken met zzp'ers komt vaak de vraag op of de zzp'er kan worden aangemerkt als een werknemer. Tot 1 juli 2018 krijgt u hierover alleen discussie met de Belastingdienst in geval van kwaadwilligheid (opzet, fraude en dergelijke situaties).

Vanaf 1 juli 2018 wordt dit anders. In de periode tot een nieuwe wet (verwachte invoerdatum 1 januari 2020) kan de Belastingdienst ook met u in discussie en handhaven wanneer sprake is van evidente en opzettelijke schijnzelfstandigheid.

Beoordeel daarom uw relatie met uw zzp'ers. Loopt u het risico dat de Belastingdienst uw afspraken met zzp'ers aanmerkt als afspraken met een werknemer? Neem dan maatregelen. Zo voorkomt u dat de strengere handhaving vervelend voor u uitpakt omdat u uw zzp'ers onverwacht als werknemer moet behandelen. meer

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 31 30 36.