top of page

Beperk risico dat de Belastingdienst uw zzp'er toch als werknemer aanmerkt

Bij werken met zzp'ers komt vaak de vraag op of de zzp'er kan worden aangemerkt als een werknemer. Tot 1 juli 2018 krijgt u hierover alleen discussie met de Belastingdienst in geval van kwaadwilligheid (opzet, fraude en dergelijke situaties).

Vanaf 1 juli 2018 wordt dit anders. In de periode tot een nieuwe wet (verwachte invoerdatum 1 januari 2020) kan de Belastingdienst ook met u in discussie en handhaven wanneer sprake is van evidente en opzettelijke schijnzelfstandigheid.

Beoordeel daarom uw relatie met uw zzp'ers. Loopt u het risico dat de Belastingdienst uw afspraken met zzp'ers aanmerkt als afspraken met een werknemer? Neem dan maatregelen. Zo voorkomt u dat de strengere handhaving vervelend voor u uitpakt omdat u uw zzp'ers onverwacht als werknemer moet behandelen. meer

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 31 30 36.


bottom of page