Verzoek om tegemoetkoming loonkosten (NOW) bij omzetverlies door coronacrisis

Lijdt u als werkgever nu of in de komende maanden omzetverlies als gevolg van de coronacrisis? Beoordeel dan of u een beroep kunt doen op de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW).

 

Vanaf 6 april 2020 tot en met 31 mei 2020 kunt u bij het UWV met een beroep op de NOW een aanvraag doen voor een voorschot in de tegemoetkoming van loonkosten. Binnen twee tot vier weken kunt u dit voorschot dan verwachten.

 

 

De voorwaarden voor de NOW zijn bekendgemaakt.

Zo moet u zich inspannen om werknemers het reguliere salaris te blijven doorbetalen en mag u geen aanvraag doen voor ontslag om bedrijfseconomische redenen. Bij een omzetverlies gedurende drie maanden van minimaal 20%, ontvangt u een tegemoetkoming van maximaal 90% van de loonsom. De tegemoetkoming is afhankelijk van procentuele daling van de omzet. Bij een omzetdaling van 100%, bedraagt de tegemoetkoming 90% van de loonsom, maar bij bijvoorbeeld een omzetdaling van 50% bedraagt de tegemoetkoming 45% van de loonsom.

 

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag.

U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 313036.

Please reload

Our Recent Posts

Betaal minder vennootschapsbelasting door het oprichten van verschillende bv’s

October 22, 2020

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo 1, 2 én 3)

September 4, 2020

Vanaf 25 mei 2020 geen btw meer op mondkapjes

May 14, 2020

1/1
Please reload

Tags

Please reload

0229 31 30 36

©2018 by STER | Alle rechten voorbehouden

De Factorij 33
1689 AK Zwaag
Nederland