Kosten van de tuin bij monumentaal pand kunnen tot en met 2018 ook aftrekbaar zijn

March 28, 2019

Als u de tuin bij uw monumentale pand in originele staat terugbrengt of groot onderhoud uitvoert, dan was dit tot en met 2018 mogelijk deels aftrekbaar. Hiervoor golden wel voorwaarden. Maar let op, per 1 januari 2019 is deze aftrekpost voor monumentale panden (en dus de tuin) vervallen. In plaats daarvan geldt een subsidieregeling. De subsidie is maximaal 38%. 

 

In beginsel zijn tot en met 2018 80% van de kosten voor het onderhouden of in originele staat terugbrengen van een monument aftrekbaar in de inkomstenbelasting. Dit kan ook gelden voor de tuin bij een monument. Een rechter bevestigde dat niet alle kosten per definitie tot aftrek leiden. Het moet gaan om andere kosten dan "normale" onderhoudskosten. "Normale" onderhoudskosten zijn kosten waarvan het gebruikelijk is dat de huurder die in alle redelijkheid zelf draagt. De belanghebbende was het niet eens met het oordeel van de rechter en ging in cassatie bij de Hoge Raad. De A-G adviseerde de Hoge Raad onlangs het beroep in cassatie ongegrond te verklaren. 

Maakt u in 2019 kosten voor de tuin bij uw monumentale pand? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie. 

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via 0229-313036 of info@steradvies.net.

Please reload

Our Recent Posts

Betaal minder vennootschapsbelasting door het oprichten van verschillende bv’s

October 22, 2020

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo 1, 2 én 3)

September 4, 2020

Vanaf 25 mei 2020 geen btw meer op mondkapjes

May 14, 2020

1/1
Please reload

Tags

Please reload

0229 31 30 36

©2018 by STER | Alle rechten voorbehouden

De Factorij 33
1689 AK Zwaag
Nederland