Kleine-ondernemersregeling btw nieuwe stijl

October 9, 2018

Als u ondernemer voor de btw bent, moet u waarschijnlijk iedere maand/kwartaal btw-aangifte doen. Heeft u een beperkte omzet? Dan kunnen bepaalde ondernemers de kleine-ondernemersregeling (KOR) toepassen. Deze regeling wijzigt van opzet. Vanaf 2020 kunnen alle ondernemers met beperkte omzet (tot en met € 20.000) kiezen voor een vrijstelling van (de meeste) btw-verplichtingen. De nieuwe KOR wordt daarom voor een ruimere doelgroep toegankelijk.
 

 

De wetgever wil de btw-regels vereenvoudigen en aan EU-recht aanpassen. U kunt straks kiezen of u de nieuwe regeling wilt toepassen of de normale btw-regels wilt volgen. De nieuwe regeling biedt financiële en administratieve voordelen, zoals geen btw-afdracht, geen btw-aangiften en slechts beperkte administratieplicht. De regeling pakt echter niet altijd voordelig uit. Het is dan ook verstandig om na te gaan of u in aanmerking komt voor de regeling en of deze voordelig voor u is.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 313036.

Please reload

Our Recent Posts

Betaal minder vennootschapsbelasting door het oprichten van verschillende bv’s

October 22, 2020

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo 1, 2 én 3)

September 4, 2020

Vanaf 25 mei 2020 geen btw meer op mondkapjes

May 14, 2020

1/1
Please reload

Tags

Please reload

0229 31 30 36

©2018 by STER | Alle rechten voorbehouden

De Factorij 33
1689 AK Zwaag
Nederland