Geen gebruik kentekenfoto's bij geschil over bijtelling (wel bij parkeerbelasting en binnenkort MRB)

September 20, 2018

 

 

Heeft u discussie met de Belastingdienst over de bijtelling voor de auto van de zaak, de motorrijtuigenbelasting (MRB) of de belasting zware motorrijtuigen (Eurovignet)? Dan mag de Belastingdienst geen gebruikmaken van kentekenfoto's (ofwel ANPR-foto's). Maar let op: binnenkort mag dit waarschijnlijk wel weer voor de motorrijtuigenbelasting!


De Hoge Raad bepaalde eerder dat de Belastingdienst deze foto's niet mag gebruiken in bijtellingsgeschillen. Heeft de Belastingdienst in uw situatie kentekenfoto's als bewijsvoering aangevoerd? Dan is dat dus niet toegestaan. Dat kan betekenen dat u mogelijk ten onrechte aanslagen voor de bijtelling, motorrijtuigenbelasting of BZM (Eurovignet) heeft ontvangen. Maar let op: voor de motorrijtuigenbelasting mag de Belastingdienst de foto’s binnenkort waarschijnlijk wel weer gebruiken. Dit is op Prinsjesdag bekend gemaakt. Voor parkeerbelasting was dit overigens al het geval. 

Kentekenfoto’s waarschijnlijk binnenkort weer toegestaan.

Scanauto’s bij parkeerbelasting waren al eerder toegestaan. Vanaf 1 januari mag uw kenteken ook weer gefotografeerd worden voor de motorrijtuigenbelasting is op Prinsjesdag bekend gemaakt.

 

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 313036.

Please reload

Our Recent Posts

Betaal minder vennootschapsbelasting door het oprichten van verschillende bv’s

October 22, 2020

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo 1, 2 én 3)

September 4, 2020

Vanaf 25 mei 2020 geen btw meer op mondkapjes

May 14, 2020

1/1
Please reload

Tags

Please reload

0229 31 30 36

©2018 by STER | Alle rechten voorbehouden

De Factorij 33
1689 AK Zwaag
Nederland