top of page

Met fiscale terugwerkende kracht de bv in of uit ? Actie vereist vóór 1 oktober 2018

Het is zinvol om regelmatig te beoordelen of uw onderneming nog in de meest (fiscaal) gunstige vorm wordt gedreven. Soms is de belastingdruk lager bij een bv, soms is een eenmanszaak of vof fiscaal gunstiger. Er bestaat een mogelijkheid om uw ondernemingsstructuur met fiscale terugwerkende kracht tot 1 januari 2018 te wijzigen. U profiteert daardoor eerder van de fiscale voordelen van een structuurwijziging. U moet daarvoor wel nu in actie komen.

Laat daarom beoordelen of uw ondernemingsvorm aangepast moet worden. Om te voorkomen dat u de terugwerkende kracht misloopt, is het verstandig om dit nog vóór 1 oktober te doen. Wanneer namelijk blijkt dat u beter een structuurwijziging kunt aanbrengen met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018, moet u die wens vóór 1 oktober bij de Belastingdienst registreren.

De termijnen om terugwerkende kracht te regelen voor de verschillende structuurwijzigingen verschillen enigszins. Maar 1 oktober aanstaande is een belangrijke termijn! Laat deze termijn niet ongebruikt verlopen en overleg met ons of een structuurwijziging nuttig is. Registreer in ieder geval vóór 1 oktober en stel de terugwerkende kracht veilig, ook als er nog twijfel is over een structuurwijziging!

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@steradvies.net of 0229 31 30 36.


bottom of page